Gründer + Stor Drøm= Gasellebedrift

stige 2

 

Akkurat det at gründere har drømmer kommer kanskje ikke som noen stor nyhet. Men at forsker Casper Rasmussen nylig har funnet ut at det er en klar faktor som skiller gasellebedriftene ut og at det er å tørre å drømme stort. Det er en nyhet som ikke har vært påvist av forskere tidligere. Det handler om det å ville fly til månen, og tro på at man skal lykkes med det

Man har alltid snakket om å tenke stort, drømme, være visjonær. Og nå viser også forskningen av Rasmussen at dette er et faktum og et kjennetegn på en Gaselllebedrift. I artikkelen hvordan lykkes som gründer lanserer han resultatene av sin forskning. Her vises det at Gasellebediftene har gründere som drømmer stort. Mye mer enn bedrifter som er 12 år eldre eller som ikke er gasellebedrifter.

“Kan du drømme det kan du gjøre det”

Walt Disney

I de gründermiljøene som jeg vandrer på som MESH, Gründergarasjen, startuplab merker jeg fort en annerledes stemning med de jeg prater med. De er entusiastiske, snakker om internasjonalt marked og bruker store ord. Mange av disse har lykkes stort siden jeg sist møtte dem.

En annen interessant oppdagelse forskeren gjorde om gasellebedriftene var rollen til gründeren i ledelsen. Den var aktiv og på. Overraskende var faktisk 86 prosent av gründerne i gasellebedriftene fortsatt i toppledelsen mot bare 60 prosent i kontrollgruppen. Dette beviser at gründeren er mer enn bare iverksetteren, men at majoriteten også klarer å drifte samt skape vekst i selskapet over tid.

En gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Bisnode Credit. Konkurransen foregår i alle fylker hvor en vinner pekes ut og går videre til en nasjonal utvelgelse hvor årets gaselle blir valgt. En gaselle er en rasktvoksende og lønnsom norsk bedrift. Kravene som stilles er at selskapet skal ha levert godkjente regnskaper, minst doblet omsetningen over fire år hatt en omsetning på over en million kroner første år. I tillegg må det være positivt samlet driftsresultat og unngått negativ vekst.

Når man starter ut som gründer er det ide, inspirasjon og engasjement rundt produktet som står i fokus, men etter hvert som ideen blir levedyktig og kommersialisert blir det andre krav som motiverer. Det å skape vekst er en tung og krevende jobb. Men å se sin bedrift vokse i både omsetning og mennesker er givende. Jeg drømmer stort og internasjonalt. Det gir meg motivasjon og inspirasjon. Og i følge Rasmussen kan det kanskje være en mulighet for TicketMobile om 3 år å havne på Gasellelisten?

Har du lyst til å motta en epost neste gang det  publiseres et innlegg? Klikk på «Følg bloggen» oppe til høyre for dette innlegget. Del gjerne innlegget på Facebook eller andre sosiale medier. Gå til bloggens adresse www.stinabirkeland.com  for å lese flere artikler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s