Nyttårsforsettene til en Grunder!

new-years-resolution

Er du en som har laget en rekke med nyttårsforsett og allerede iløpet av januar brutt de fleste? Ja da bør du lese videre.

Som Grunder setter man seg langtidsmål, årlige, månedlige, ukentlige og ja ikke minst daglige mål. Men hvordan passer dette inn i nyttårsforsettene.

I over tre år har jeg skrevet et personlig brev til meg selv. Jeg starter med det i desember eller helt på nyåret og jeg startet brevet med Kjære Stina, dette året har vært…….

Det vil si at jeg skriver et brev jeg vil lese i på slutten av året og se om jeg har klart å oppnå mine mål og det utrolige er at veldig mange ganger har jeg nådd de målene jeg hadde notert meg, men slettes ikke husket var et mål. Eller kanskje bedre- jeg har ikke nådd et mål, men vet akkurat hvorfor jeg tok en annen vei en det jeg hadde håpet på i januar? Hvorfor- fordi det passet meg bedre og føltes mer riktig!

Dette kan kanskje gå imot flere menneskers strategier- hvorfor endre sitt mål midt i året?

Vel det er jo slik at omstendighetene rundt oss endrer seg og det som virket bra, lukrativt og riktig i januar er ikke det som er riktig når ting endrer seg.

Agil og fleksibel

Sånn er det jo nettopp å være grunder og drive mindre selskap også. Ofte har du en strategi som går over en lengre periode, men så dukker det en sjanse, situasjon eller mulighet opp og basert på hvem du er tar du den og plutselig var du inne på en annen sti kanskje?

Man ser og leser ofte at store selskaper ikke nødvendigvis klarer finanskriser eller andre ytre omstendigheter like godt som noen små. De mindre aktørene er nemlig bedre til å snu seg rundt og adaptere raskere og mer smidig.

Så slik jeg gjør det er å skrive et brev til meg selv med mine amisjoner og mål- men være åpen og se muligheter som kan dukke opp og kanskje bytte om et mål mot noe annet.

Hva gjør du- holder du fast eller er du åpen for å endre kurs når det kjennes riktig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s